За соса:
- 1/4 ч. ч. пилешка мазнина
- 2 с. л. картофено брашно
- 4 ч. ч. вода
- 3 пресни листа от мента
- 1 с. л. шафран
- 1/8 ч. л. сол
- 1 средно голяма глава лук (нарязан на ситно)
- 4 скилидки чесън
За кюфтенцата:
- 1/2 кг. кайма
- 2 яйца (разбити)
- 2 с. л. смлени семена от кориандър
- 1 с. л. черен пипер (смлян)
- 1 ч. ч. натрошени солени бисквити
- 3 скилидки чесън (нарязани на ситно)
- 1 ч. л. сол
- 1 средно голяма глава лук (нарязан на ситно)
Разтопете мазнината и запържете брашното в нея докато покафенее. Прибавете останалите съставки и ги оставете да заврат. Бъркайте от време на време. Междувременно пригответе кюфтенцата. Омесете добре всички съставки. Кюфтенцата трябва да бъдат с големината на орех. Оставете ги да поврат 30-40 мин. в соса докато месото се свари.